Jordis - řemeslná čokoláda

Domácí termix

10 minut + tuhnutí v lednici
náročnost:
Počet porcí: 6

Ingredience:

250 ml smetany ke šlehání
250 g plnotučného tvarohu

Postup:

1.
Smetanu nalijte do kastrůlku a pomalu zahřejte. Před bodem varu (jakmile začne probublávat) ji odstavte.
2.
Čokoládu nalámejte na menší kousky a dejte do smetany. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a poté směs nechte trochu vychladnout.
3.
Nyní do směsi postupně zamíchejte tvaroh.
4.
Rozlijte do skleniček a dejte ztuhnout do lednice.

Autor: Petra Burgrová

Tip:

Před podáváním posypejte nastrouhanou čokoládou, třeba i jiným druhem pro barevný kontrast.

Ozdobte ovocem, kakaovými boby apod..

Můžete použít i tmavou nebo bílou čokoládu.

Zpět na všechny recepty