Jordis - řemeslná čokoláda

Kakaový koláč s tvarohem

60 minut
náročnost:
Počet porcí: 15

Ingredience:

400 g hladké mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
250 g rozpuštěného másla
1 žloutek
5 lžic mléka
Na náplň:
750 g polotučného tvarohu
250 g cukru krupice
3 vejce
1 lžíce kukuřičného škrobu

Postup:

1.
Troubu předehřejte na 165 °C.
2.
Dortovou formu vyložte pečicím papírem.
3.
Čokoládu nastrouhejte najemno.
4.
Ve větší míse smíchejte mouku, kakao, kypřicí prášek, máslo, žloutek, mléko a nastrouhanou čokoládu. Nejlépe ručně vypracujte hladké těsto. Zabalte do potravinové fólie a nechejte 20 minut odpočinout v mrazáku.
5.
Mezitím smíchejte všechny suroviny na náplň.
6.
Vyndejte těsto a rozdělte jej na větší a menší část. Obě nastouhejte na hrubší straně struhadla. Větší část rozprostřete na dno dortové formy a prsty lehce umačkejte. Nalijte náplň a posypte menší částí nastrouhaného těsta, již neumačkávejte.
7.
Dejte péct na 40 minut.
8.
Upečený koláč nechejte před podáváním vychladnout.

Autor: Petra Burgrová

Tip:

Pokud nemáte dortovou formu, koláč lze upéct i na plechu.

Koláč můžete podávat s kopečkem zmrzliny.

Zpět na všechny recepty