Jordis - řemeslná čokoláda

Muffiny s kávou a kousky čokolády

10 minut + 25 minut pečení
náročnost:
Počet porcí: 12

Ingredience:

175 ml mléka
100 ml oleje
2 vejce
200 g krupicového cukru
75 ml kávy
205 g hladké mouky
2 kávové lžičky kypřicího prášku do pečiva
špetku soli

Postup:

1.
Troubu předehřejte na 170 °C.
2.
Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.
3.
Mléko, olej, vejce, cukr a kávu vložte do mísy. Metlou důkladně promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
4.
Do druhé mísy přesejte mouku, kakao a kypřicí prášek a promíchejte. Na závěr přidejte sůl a nasypte do tekuté směsi. Zlehka, ale pečlivě promíchejte, aby se těsto propojilo.
5.
Těsto nalijte do připravených košíčků a pečte zhruba 25 minut.

Autor: Petra Burgrová

Tip:

Mouku, kakao a kypřící prášek je opravdu dobré přesát. Vše se lépe provzdušní a spojí. Muffiny pak
budou hezky nadýchané.


Papírové košíčky plňte do 3⁄4, ať vám těsto při pečení nepřeteče.


Hotové muffiny můžete pomazat rozpuštěnou čokoládou a posypat ovocem, kakaovými boby apod.


Pokud máte teflonovou nebo silikonovou formu na muffiny, nepotřebujete papírové košíčky.

Zpět na všechny recepty