Jordis - řemeslná čokoláda

Rychlé šátečky s čokoládou

15 minut + 15 minut pečení
náročnost:
Počet porcí: 15

Ingredience:

275 g čerstvého listového těsta, již vyváleného
1 vejce
hrst blanšírovaných plátků mandlí
cukr moučka

Postup:

1.
Troubu předehřejte na 170 °C.
2.
Listové těsto rozbalte a válečem ještě zlehka vyválejte na pomoučené ploše.
3.
Rozkrájejte na stejně velké čtverce.
4.
Do středu každého čtverce vložte kousek čokolády. Nyní přeložte všechny 4 rohy do středu, abyste utvořili šáteček.
5.
Vidličkou rozšlehejte vejce a pomocí mašlovačky jím pomažte každý šáteček. Na závěr posypte několika plátky mandlí.
6.
Šátečky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte cca 15 minut dozlatova.
7.
Vychladlé šátečky posypte moučkovým cukrem a podávejte.

Autor: Petra Burgrová

Zpět na všechny recepty