Jordis - řemeslná čokoláda

Bábovičky s kousky bílé čokolády

10 minut + 15 minut pečení
náročnost:
Počet porcí: 12 malých báboviček nebo 1 velká bábovka

Ingredience:

400 g polohrubé mouky
265 g cukru krupice
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
170 ml oleje
300 ml mléka
3 vejce

Postup:

1.
Troubu předehřejte na 180 °C.
2.
Formu/formy, ve kterých budete bábovičky péct, vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.
3.
Ve velké míse smíchejte nejprve polohrubou mouku, kypřící prášek, cukr a kakaový prášek. Poté přilijte olej, mléko, vajíčka a opět pečlivě smíchejte, ať v těstě nejsou hrudky. Nakonec přidejte čokoládu nakrájenou na malé kousky.
4.
Těsto nalijte do připravené formy/forem a dejte péct. Velká bábovka se bude péct zhruba 40 minut malé bábovičky okolo 20 minut. Zda jsou bábovky upečené vyzkoušejte tím, že do jedné zapíchnete dřevěnou špejli. Pokud je po vytažení čistá a těsto nelepí, jsou hotové.
5.
Upečenou bábovku nechejte nejprve vychladnout a až poté vyklopte z formy.

Autor: Petra Burgrová

Tip:

Bábovičky můžete uděla i mramorové, a to tak, že do poloviny těsta nepřidáte kakao a necháte ho světlé. 

Pokud máte rádi oříšky, nebojte se je do těsta přidat.

Formu/formy lze vysypat strouhankou. Bábovky poté budou mít křupavější okraje.

Zpět na všechny recepty