Čokoládový řez s mascarpone
20 minut + 40 minut pečení
				
					náročnost:
						
						
						
				
			Počet porcí: 6
			Ingredience:
								80 g másla
						
						
								190 g cukru krupice
						
						
								30 g hladké mouky
						
						
								56 g mascarpone
						
						
								2 vejce
						
						
								špetka soli
						
						
								Na polevu:
						
						
								100 ml smetany ke šlehání
						
						Postup:
1.
						
							Troubu předehřejte na 180 °C.
						
						2.
						
							Čokoládu nalámanou na kousky rozpusťte spolu s máslem na vodní lázni.
						
						3.
						
							Mezitím, co se rozpustí, smíchejte v míse cukr, kakao, mouku a sůl. Přilijte rozpuštěnou čokoládu, která nesmí být horká, mascarpone a vajíčka. Metlou pečlivě promíchejte, aby v těstě nebyly hrudky.
						
						4.
						
							Formu na biskupský chlebíček vyložte pečícím papírem. Těsto nalijte do připravené formy, vložte do rozehřáté trouby a pečte 40 minut. Po upečení nechte vychladnout.
						
						5.
						
							Připravte polevu. V kastrolku zahřejte smetanu, nesmí ale projít varem. Nalijte jí na nalámanou čokoládu. Lžící chvilku míchejte, aby se čokoláda rozpustila.
						
						6.
						
							Vychladlý řez polijte polevou a ozdobte.
						
						Tip:
		Čokoládu s máslem můžete také rozpustit v mikrovlnné troubě.
Prosít mouku sítem je opravdu důležité, těsto je více nadýchané a netvoří se hrudky.
Pokud nemáte pečicí papír, vymažte formu máslem a vysypte polohrubou moukou či strouhankou.
Na ozdobení můžete použít kakaové boby, ovoce apod.
 
		