Jordis - řemeslná čokoláda

Čokoládové lívance

10 minut
náročnost:
Počet porcí: 6

Ingredience:

170 g hladké mouky
2 kávové lžičky kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
2 vejce
40 g cukru krupice
3 polévkové lžíce slunečnicového oleje
230 ml plnotučného mléka
máslo na smažení

Postup:

1.
Hladkou mouku, kakaový prášek a kypřicí prášek prosejte přes síto do mísy. Odložte.
2.
V druhé míse vyšlehejte metlou vejce s cukrem do světlé pěny. Přidejte sůl, olej, mléko a promíchejte. Postupně přisypte mouku a pečlivě promíchejte, aby v těstě nebyly hrudky.
3.
Čokoládu nakrájejte na malé kousky a zamíchejte do těsta.
4.
Připravte polevu. Smetanu ohřejte v rendlíku, sundejte z plotny a nasypte do ní kousky čokolády. Míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.
5.
Rozehřátou teflonovou pánev potřete máslem a pomocí lžíce nalijte těsto. Lívance opečte z každé strany asi 2 minuty.

Autor: Petra Burgrová

Tip:

Těsto je možné opékat také na ghí.

Lívance polévejte teplou čokoládovou polevou, nebo ji můžete nechat vystydnout.

Servírujte s ovocem. Dezert je s ním osvěžující.

Lívance lze posypat i ořechy a  kakaovými boby.

V receptu můžete místo obyčejného cukru použít vanilkový třtinový cukr Jordis.

Zpět na všechny recepty