

NEALKALIZOVANÝ
Nealkalizovaný kakaový prášek – čistší varianta kakaa s 20% obsahem kakaového másla.
Alkalizace je chemický proces prováděný za použití regulátorů kyselosti, jako jsou nejčastěji uhličitan draselný a uhličitan sodný. Tento proces se používá hlavně u kakaa vyrobeného z méně kvalitních kakaových bobů, jejichž chuťový profil není příliš lákavý. Alkalizací se zmírňuje kyselost, zjemňuje hořkost, ztmavuje barva a zlepšuje rozpustnost prášku. Na druhou stranu se tímto procesem ztrácí část zdraví prospěšných látek, které kakao přirozeně obsahuje. Kvalitní kakaový prášek je na první pohled poznat díky světlé barvě. Je výbornou přísadou při pečení či k výrobě horkého nápoje.
Nutriční hodnoty
Výživové údaje ve 100g
Energie: 228kCal/954kJ;
tuky: 15g z toho nas. mas. kys.: 8g;
sacharidy: 58g z toho cukry: 2g;
bílkoviny: 20g;
sůl: 0,02g