Jordis - řemeslná čokoláda

Získaná ocenění na Academy of Chocolate v Londýně

The Academy of Chocolate byla založena v roce 2005 předními britskými profesionály v oblasti čokolády.
Vede kampaň za lepší čokoládu a snaží se u konzumentů zvýšit povědomí o rozdílu mezi "bean to bar"
čokoládou a průmyslově vyráběnou čokoládou. Usilují také o podporu produkce bobů z menších plantáží,
a to za sociálně spravedlivých a ekologii nepoškozujících podmínek.


Každý rok pořádají soutěž Academy of Chocolate Awards, v rámci které ochutnávají a hodnotí čokolády
z celého světa. Těm nejlepším pak udělují medaile. Na soutěži se pravidelně zúčastňujeme již od roku
2013. V roce 2015 jsme jako první čeští výrobci získali stříbrnou a bronzovou medaili. Rok od roku je
účast na soutěži vyšší, s čímž roste i konkurence. Nadále je to však jediná soutěž, které se zúčastňujeme, a
to hlavně proto, že ji uznáváme, co se kvality a úrovně celé soutěže týče. Jak rádi říkáme, je to pro nás tzv.
"Oscar" v čokoládě.

  čokoláda rok ocenění
HRK - Tmavá čokoláda s malinami 2022 bronz
ZAP - Tmavá čokoláda 67% 2022 bronz
2021
CHUAO - Tmavá čokoláda 75 % 2021 stříbro
MLČ - Mléčná čokoláda 53% 2021 bronz
ZAP - Tmavá čokoláda 67% zázvor a pomeranč 2021 bronz
2020
POP - Bílá čokoláda 40% s kousky bobů

2020

bronz
HIT - Mléčná čokoláda 53% s kousky bobů 2020 bronz
TRK - Mléčná čokoláda 55% s kozím mlékem 2020 bronz
ZAP - Tmavá čokoláda 67% zázvor a pomeranč 2020 bronz
2019
Horká čokoláda 2019 bronz
2018
Madagascar 75% 2018 bronz
Cocoa Nibs 45% mléčná 2018 stříbro
2017
Cocoa Nibs 45% mléčná 2017 bronz
2016
Vietnam 75% 2016 stříbro
Honduras 75% 2016 bronz
Porcelana 75% 2016 bronz
Cocoa Nibs bílá 40% 2016 bronz
2015
Cocoa Nibs 45% mléčná 2015 stříbro
Cocoa Nibs 63% tmavá 2015 bronz

 

Zpět na přehled článků