Jordis - řemeslná čokoláda

Čokoládová pěna s ovocem

15 minut
náročnost:
Počet porcí: 2

Ingredience:

150 g mascarpone
1 polévková lžíce cukru moučka
150 g smetany ke šlehání
150 g mražených malin
3 lžíce cukru krupice

Postup:

1.
Čokoládu rozpusťte na vodní lázni a poté ji nechejte vychladnout.
2.
Ručním šlehačem vyšlehejte mascarpone a cukr moučku do polotuhého krému. Poté vyšlehejte smetanu a opatrně ji přimíchejte ke krému z mascarpone. Nakonec postupně vmíchejte i vychladlou čokoládu.
3.
Mražené maliny svařte s cukrem (cca 5 minut) a nechejte vychladnout.
4.
Hotový krém nandejte do cukrářského sáčku se zdobící špičkou.
5.
Na dno skleničky dejte lžíci malin, poté čokoládový krém a nakonec opět zalijte malinami. Ozdobte ovocem a kouskem čokolády.
6.
Nechejte vychladnout v lednici a podávejte.

Autor: Petra Burgrová

Tip:

Vrch pěny můžete posypat kakaovým práškem nebo polít čokoládovou polevou.

Maliny lze nahradit i jiným ovocem – borůvky, jahody...

Zpět na všechny recepty