Jordis - řemeslná čokoláda

Banánový chlebík s čokoládou

65 minut
náročnost:
Počet porcí: 6

Ingredience:

2 banány
160 g hladké mouky
1 a půl kávové lžičky jedlé sody
2 vejce
50 g cukru krupice
3 polévkové lžíce kokosového oleje
100 ml mléka
25 g blanšírovaných plátků mandlí

Postup:

1.
Troubu předehřejte na 170 °C.
2.
Banány oloupejte a vidličkou rozmačkejte.
3.
Čokoládu nakrájejte na malé kousky.
4.
Mouku, sodu a kakao prosejte přes síto do jedné mísy.
5.
Ve větší míse vyšlehejte vejce s cukrem. Poté přidejte olej a mléko a promíchejte. Postupně přimíchejte sypkou směs a nakonec i rozmačkané banány a kousky čokolády.
6.
Formu na biskupský chlebíček vyložte pečícím papírem, nalijte těsto a vršek posypejte mandlemi.
7.
Vložte do trouby a pečte 45 minut.

Autor: Petra Burgrová

Tip:

Banány se lépe vidličkou mačkají na mělkém talíři.

Pokud máte ztuhlý kokosový olej, rozehřejte ho.

Na vršek chlebíčku můžete před upečením položit jeden rozkrojený banán.

Formu lze vymazat i máslem a vysypat hrubou moukou, nebo strouhankou.

Zpět na všechny recepty