Jordis - řemeslná čokoláda

Čokoládové cookies

25 minut
náročnost:
Počet porcí: 15

Ingredience:

75 g másla
150 g cukru moučka
2 menší vejce
1 kávovou lžičku jedlé sody
125 g hladké mouky
blanšírované plátky mandlí

Postup:

1.
Troubu předehřejte na 180 °C.
2.
Čokoládu nakrájejte na malé kousky.
3.
Pomocí ručního mixéru vyšlehejte máslo s cukrem do světlé pěny.
4.
Postupně vmíchejte vejce a nakonec i zbylé suroviny. Pečlivě smíchejte.
5.
Plech vyložte pečícím papírem. Lžicí tvořte „bochánky“, které posypte mandlemi.
6.
Pečte 10 minut.
7.
Hotové cookies nechejte před podáváním vychladnout.

Autor: Petra Burgrová

Tip:

Mandle můžete přidat i do těsta.

Tmavou čokoládu lze nahradit bílou, či mléčnou čokoládou.

Mezi jednotlivými „bochánky“ (cookies) ponechte dostatek místa, aby se při pečení nespekly.

Hotové cookies uchovávejte v uzavřené nádobě.

Zpět na všechny recepty