Jordis - řemeslná čokoláda

Muffiny s rybízem a bílou čokoládou

45 minut
náročnost:
Počet porcí: 12

Ingredience:

1 vejce
2 kávové lžičky kypřicího prášku do pečiva
200 g hladké mouky
90 g cukru krupice
50 ml oleje
25 g rozpuštěného másla
150 ml plnotučného mléka
150 g mraženého rybízu
Na drobenku:
25 g hrubé mouky
20 g cukru krupice
20 g másla

Postup:

1.
Troubu předehřejte na 180 °C.
2.
Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky.
3.
Nejprve připravte drobenku. Mouku, cukr a máslo zpracujte v sypkou směs.
4.
Do větší mísy prosejte mouku s kypřicím práškem. Přidejte cukr, vejce, olej, máslo, mléko a metlou smíchejte v hladké těsto.
5.
Nyní přidejte mražený rybíz a nakrájenou čokoládu, pečlivě smíchejte. Košíčky naplňte těstem do 3/4 a posypte drobenkou.
6.
Pečte cca 30 minut.

Autor: Petra Burgrová

Tip:

Pokud máte teflonovou nebo silikonovou formu na muffiny, nepotřebujete papírové košíčky.

Rybíz můžete nahradit jiným ovocem, například malinami nebo borůvkami.

Pro „svěží chuť“ přidejte do těsta citrónovou kůru.

Aby upečená drobenka měla tu správnou konzistenci, dejde ji vychladit do lednice a na koláč ji nasypte těsně před pečením.

Do drobenky lze pro „oživení“ přidat špetku skořice.

Pokud vám zbyde drobenka, můžete ji zamrazit a použít na příští pečení.

Zpět na všechny recepty