Jordis - řemeslná čokoláda

Čokoládové vafle

30 minut
náročnost:
Počet porcí: 6

Ingredience:

100 g hladké mouky
20 g cukru krupice
1/2 kávové lžičky jedlé sody
2 vejce
220 ml mléka
20 g oleje
máslo na vymazání vaflovače

Postup:

1.
Rozehřejte vaflovač.
2.
V míse smíchejte hladkou mouku, cukr, kakao a jedlou sodu. Přidejte vejce, mléko, olej a pomocí metličky pečlivě promíchejte.
3.
Čokoládu nakrájejte na malé kostičky, přidejte do těsta a znovu promíchejte.
4.
Plotýnku vaflovače zlehka potřete máslem, nalijte těsto a nechejte péct.
5.
Hotové vafle posypte moučkovým cukrem a podávejte s marmeládou, zakysanou smetanou, zmrzlinou, ovocem...

Autor: Petra Burgrová

Tip:

Při pečení vaflí se řiďte návodem podle vašeho vaflovače.

Do těsta můžete přidat zrnka z vanilkového lusku, které vafle příjemně provoní.

Zpět na všechny recepty