Jordis - řemeslná čokoláda

Sušenky se solí

15 minut + 10 minut pečení
náročnost:
Počet porcí: 20 kusů sušenek

Ingredience:

120 g hladké mouky
1 kávová lžička kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
2 vejce
1 žloutek
200 g cukru krupice
85 g másla
hrubozrnná, nejlépe vločková sůl na ozdobení

Postup:

1.
Troubu předehřejte na 180 °C.
2.
V menší míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, sůl a odložte na později.
3.
Čokoládu s máslem vložte do malého kastrůlku a rozpusťte na mírném plameni. Následně pomocí metly vmíchejte kakaový prášek, ať se vše pečlivě propojí. Nechejte chvilku vychladnout.
4.
Vajíčka, žloutek a cukr dejte do větší mísy a ručním šlehačem vyšlehejte do světlé pěny (zhruba 5 minut). Do této směsi nalijte zchladlou čokoládovou směs, promíchejte metlou a nakonec nasypte směs z mouky. Promíchejte tak, aby v těstě nebyly žádné hrudky.
5.
Plech na pečení vyložte pečicím papírem. Lžící naneste stejně velké kopečky, a to s dostatečným rozestupem od sebe, aby se nespekly.
6.
Pečte 10 minut.
7.
Hotové sušenky posypte solí a nechejte vychladnout.

Autor: Petra Burgrová

Tip:

Čokoládu s máslem lze rozpustit i v mikrovlnné troubě.

Mouku doporučujeme prosít sítem, těsto je pak více nadýchané a netvoří se hrudky.

Hotové sušenky můžete z poloviny namočit do čokolády.

Uchovávejte v uzavřené dóze.

Zpět na všechny recepty