Jordis - řemeslná čokoláda

Čokoládový řez s mascarpone

20 minut + 40 minut pečení
náročnost:
Počet porcí: 6

Ingredience:

80 g másla
190 g cukru krupice
30 g hladké mouky
56 g mascarpone
2 vejce
špetka soli
Na polevu:
100 ml smetany ke šlehání

Postup:

1.
Troubu předehřejte na 180 °C.
2.
Čokoládu nalámanou na kousky rozpusťte spolu s máslem na vodní lázni.
3.
Mezitím, co se rozpustí, smíchejte v míse cukr, kakao, mouku a sůl. Přilijte rozpuštěnou čokoládu, která nesmí být horká, mascarpone a vajíčka. Metlou pečlivě promíchejte, aby v těstě nebyly hrudky.
4.
Formu na biskupský chlebíček vyložte pečícím papírem. Těsto nalijte do připravené formy, vložte do rozehřáté trouby a pečte 40 minut. Po upečení nechte vychladnout.
5.
Připravte polevu. V kastrolku zahřejte smetanu, nesmí ale projít varem. Nalijte jí na nalámanou čokoládu. Lžící chvilku míchejte, aby se čokoláda rozpustila.
6.
Vychladlý řez polijte polevou a ozdobte.

Autor: Petra Burgrová

Tip:

Čokoládu s máslem můžete také rozpustit v mikrovlnné troubě. 

Prosít mouku sítem je opravdu důležité, těsto je více nadýchané a netvoří se hrudky. 

Pokud nemáte pečicí papír, vymažte formu máslem a vysypte polohrubou moukou či strouhankou. 

Na ozdobení můžete použít  kakaové boby, ovoce apod.

Zpět na všechny recepty