Jordis - řemeslná čokoláda

Čokoládová panna cotta

15 minut + 3 hodiny tuhnutí
náročnost:
Počet porcí: 4

Ingredience:

500 ml smetany ke šlehání
40 g krupicového cukru
10 g práškového želé

Postup:

1.
Čokoládu nalámejte do misky na malé kousky. Odložte.
2.
Smetanu nalijte do rendlíku, přidejte cukr, práškové želé a za stálého míchání nechejte na mírném ohni svařit cca 10 minut. Sundejte z plotny, nalijte na kousky čokolády a metlou míchejte tak dlouho, než se čokoláda úplně rozpustí.
3.
Naběračkou rozlijte do skleniček, nebo silikonových formiček. Vložte do lednice a nechejte vychladnout alespoň 3 hodiny.

Autor: Petra Burgrová

Tip:

Podávejte s ovocem. Nejlépe jahodami, malinami nebo borůvkami. 

Zpět na všechny recepty