Jordis - řemeslná čokoláda

Banánovo-čokoládové muffiny

30 minut
náročnost:
Počet porcí: 8

Ingredience:

3 banány
100 g vanilkového cukru třtinového Jordis
60 g oleje
2 vejce
100 ml mléka
180 g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva

Postup:

1.
Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C.
2.
Banány oloupejte, vidličkou rozmačkejte a přendejte do větší mísy. Přidejte cukr, olej, vajíčka, mléko a míchejte metličkou, dokud se vše nespojí.
3.
Mouku, kakao a kypřicí prášek přesejte přes síto do druhé mísy. Zamíchejte a přidejte do tekuté směsi. Zlehka, ale pečlivě promíchejte, aby se těsto propojilo.
4.
Čokoládu nakrájejte na malé kousky. Hrstičku nechte stranou, zbytek zamíchejte do těsta.
5.
Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky, které plňte těstem do 3/4. Každý posypte trochou odložené čokolády a dejte péct na cca 30 minut. Upečené muffiny otestujte zapíchnutím špejle do středu košíčku, pokud ji vytáhnete suchou a nelepivou, jsou upečené.

Autor: Petra Burgrová

Tip:

Banány se vidličkou lépe mačkají na mělkém talíři.

Mouku, kakao a kypřící prášek je opravdu dobré přesát. Vše se lépe provzdušní a spojí. Muffiny pak budou hezky nadýchané.

Pokud máte teflonovou nebo silikonovou formu na muffiny, nepotřebujete papírové košíčky.

Muffiny můžete ozdobit ovocem, polevou, kousky kakaových bobů apod..

Zpět na všechny recepty