
JKMA-G
Kakaové máslo má v tuhém stavu máslově bílou barvu. Svou konzistencí připomíná spíše mýdlo nebo vosk. V tekutém stavu ( při teplotách nad 30 °C ) změní barvu na žlutou. Jedná se o velice stabilní tuk, který nežlukne a vydrží několik let bez změny ve struktuře. Má velmi jemnou čokoládovou vůni a nepřebíjí chutě a vůně ostatních přísad, proto je vhodné ke smažení. Dá se také použít do čokoládových polev, namísto klasického másla. Díky tomu poté poleva nepraská. Je možné jím také nahradit část másla do těsta sladkých pokrmů. Ačkoliv je konzistencí relativně tuhé, velmi dobře se vstřebává. Z toho důvodu má široké využití nejenom v kosmetickém, ale i farmaceutickém průmyslu.
Máslo je balené po menších kusech ( cca 5 cm).
- Kakaové máslo
Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C.